Activiteit:

Softbal

Honk 1, honk 2, honk 3 en HOMERUN! Ben jij de eerste die over de thuisplaat rent en hiermee weer punten voor jouw team binnen sleept, dan is softbal zeker iets voor jullie!

 

Softbal lijkt veel op honkbal, maar heeft een aantal afwijkende voorschriften. Zo is het aangooien bij softbal onderhands, is het veld kleiner en de bal iets groter. Doordat het veld kleiner is, is de uitdaging om te scoren groter en is samenwerken van groot belang. Daarnaast is het ook belangrijk om de tegenstander te dwarsbomen door ervoor te zorgen dat zij zo min mogelijk punten kunnen scoren. Beide teams hebben een andere taak tijdens de wedstrijd: slagpartij en veldpartij.

 

Softbal wordt eerst in een clinic vorm geoefend, waar aandacht besteed wordt aan het aangooien, vangen en slaan, voordat er wedstrijdjes gespeeld zullen worden. De wedstrijdvormen kunnen op basis van tijd, slagbeurten en “uit”-beurten van de tegenstander gespeeld worden. Softbal is een super strategisch spel waar je je helemaal in kan verliezen. Lukt het jou om over de thuisplaat te rennen en een punt te scoren?

Kledingvoorschriften:

Indoor: Sportkleding en schone sportschoenen voor in de zaal.

Outdoor: Sportkleding (warm genoeg voor weertype).

Deze activiteit is te boeken binnen een arrangement of als losse softbalclinic:

Kosten:

Vanaf €17,00 p.p.

Op basis van 90 minuten,
excl. locatie en optionele catering
Olympische Spelen Arrangement

Kosten:

Kosten beschikbaar op aanvraag.

Op basis van 90 minuten,
excl. locatie en optionele catering
Sportclinic

Wil je een arrangement boeken?

Vul het boekingsformulier hieronder in om een voorstel op maat te ontvangen.

×